Treslinghuis headerfoto

Zoeken

Share |

Fysio- en Manuele Therapie 050

De praktijkeigenaar van Fysio- en Manuele Therapie 050 is Jeroen Nieman. Jeroen, 34 jaar, is sinds 2003 werkzaam als fysiotherapeut, heeft de opleiding Bewegingswetenschappen aan de RUG gevolgd en is sinds 2012 “Professional Master Manuele Therapie”.

Hieronder vindt u meer informatie over wat het werk van de fysiotherapeut en manueel therapeut inhoudt en waarvoor u bij de praktijk terecht kan. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Fysio- en Manuele Therapie 050 (www.fmt050.nl).

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

Hij gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

De fysiotherapeut kan u helpen bij spier- en peesgerelateerde klachten, maar ook bij klachten die de banden of het gewricht betreffen (artrose, osteoporose, een verstuikte enkel). Tevens kan de fysiotherapeut mensen begeleiden met chronische aandoeningen (Fibromyalgie) of neurologische klachten (na een beroerte/CVA, Parkinson of MS enz.) of na een heup/knie of andere operatieve ingreep.

Manuele therapie
Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken (bijvoorbeeld gedoceerde impulstechnieken of de “zachtere” mobilisatietechnieken) die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt zijn:

• Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
• Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
• Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
• Artrose van de heup
• Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
• Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
• Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten
• Instabiliteitsklachten

De klachten die fysio- en manueel therapeuten behandelen zijn zeer divers en uiteenlopend. Het gaat daarom te ver om alle klachten of stoornissen te benoemen, waarmee u bij ons terecht kunt. Wilt u meer weten of u behandeld kunt worden bij onze praktijk, neem dan contact met ons op.

Vergoedingen
Alle zorgverzekeraars hebben de vergoedingen voor fysiotherapie en manuele therapie opgenomen in de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Jongeren onder de 18 jaar zijn tot 18 behandelingen per kalenderjaar verzekerd in de basisverzekering. Volwassenen boven de 18 worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Wilt u weten of u behandeling door de zorgverzekeraar wordt vergoed, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of kijk in polisvoorwaarden van uw verzekering.

Samenwerking
Om kwaliteit te waarborgen en de dienstverlening optimaal te laten zijn streeft de praktijk naar een goede samenwerking met aanverwante disciplines en collega fysiotherapeuten. Binnen het Treslinghuis bevindt zich de Praktijk Oefentherapie Cesar Groningen van Fenna van der Velde. Wij kunnen elkaar vanuit ons eigen specialiteit goed aanvullen en in het belang van de patiënt samenwerken waar nodig.

Afspraak maken?
Als u een afspraak wilt maken voor een behandeling of voor meer informatie, neem dan telefonisch contact op met Fysio- en Manueel Therapie 050. U kunt tevens een afspraak maken via onze website www.fmt050.nl of langskomen op het inloopspreekuur.

Het inloopspreekuur is wekelijks op vrijdag tussen 14.00 en 15:00 uur. Het inloopspreekuur is kosteloos. Heeft u bewegingsgerelateerde klachten of vragen, kom dan gerust bij ons langs.

Contactgegevens
Fysio- en Manuele Therapie 050

Bezoekadres:
Klaprooslaan 120
9713 SW Groningen


Inloopspreekuur:
Vrijdag 14.00 - 15.00 uur

Bel voor een afspraak:
t. 06 - 21 445 021

Overige contactgegevens:
e. info@fmt050.nl
w. http://www.fmt050.nl