Treslinghuis headerfoto

Zoeken

Share |

Eerbetoon Oosterparkstadion 1933 - 2005

In 2005 sloot het Oosterparkstadion voorgoed zijn toegangshekken en FC Groningen verhuisde naar het nieuwe complex de Euroborg. Het Oosterpark- stadion werd gesloopt en maakte plaats voor nieuwbouwwijk de Velden.

De herinneringen leven voort in de harten van de voetballiefhebbers en de wijkbewoners die elke tweede zondag enorme stromen fans voor hun huizen langs zagen trekken. De geluiden vanuit het stadion die uitwaaierden over de wijk, het gejuich, de zangkoren en zelfs de aanvaringen op straat tussen supporters en politie. Het stadion is altijd geroemd door vriend en vijand om zijn unieke voetbalsfeer; het was speciaal. Veel hoogtepunten en natuurlijk ook dieptepunten. Voetbal is emotie en deze emotie zit diep in de geschiedenis van de Oosterparkwijk geworteld.

Het Treslinghuis, als 'voormalig buurman' van het stadion, eert het Oosterparkstadion met een permanente expositie in de entreehal. Een prachtige stadionfoto uit 1979 met daarnaast een voetbalhelden fotowand met bewegend beeld & geluid. Als voetballiefhebber een absolute aanrader!

De expositie werd op vrijdag 18 mei 2012 geopend door voetbalcoryfeeën Piet Fransen en Martin Koeman. Zij haalden met de aanwezigen herinneringen op van vroegere tijden.

(Foto's: Jan Willem van Vliet)

Verder was het een hele geslaagde dag met allerlei kinderactiviteiten, liep Groby de mascotte van FC Groningen rond en konden er allerlei memorabilia worden aangeschaft. Bekijk hier andere foto's van de openingsdag. (Foto's: Ricky Rutgers)

De expositie en openingsdag zijn tot stand gekomen door het NLA Wijkteam Oosterparkwijk, FC Groningen, Sens Instoretail en Zwartwoud b.v.

De expositie is vrij toegankelijk op werkdagen tussen 09:00 - 17.00 uur.